Tillsammans Cups 10 budord


Alla snackar fotboll

Under Tillsammans Cup skapar vi nya möten mellan nyanlända och etablerade ungdomar. Inför varje turnering mixas nya lag för dagen (tänk 50/50). För att säkerställa att vi ser varandra, skakar spelarna hand innan och efter varje match. Alla snackar inte samma språk, men alla snackar fotboll.

Du är aldrig starkare än ditt team

Ensam är inte alltid stark. Under Tillsammans Cup står gemenskap i fokus, därför startar varje turnering med en teambuilding-övning. Inspiration och förslag på övningar finns här.

Syns du inte finns du inte

Berätta för allmänheten att din Tillsammans Cup äger rum. För att hjälpa er på traven finns ett kommunikationskitt med tips, bilder, loggor och riktlinjer här.

Mätning ger resultat

För att mäta resultatet av Tillsammans Cups arbete och säkerställa att vi alltid blir bättre, ber vi alla arrangörer att fylla i vårt online-
formulär efter cupen här .

Nya polare är guld

Hjälp ungdomarna att hålla kontakt efter cupen. Alla coacher uppmanas att bjuda in spelarna till Tillsammans Cup Community på Facebook här.

Det är coolt att va schysst

Under Tillsammans Cups matcher är det fairplay som betyder mest. Inget gruff på planen tillåts och i slutet av varje turneringen delas ett fairplay-pris ut till det lag som visat bäst prov på kamratskap och laganda. Varje arrangör ansvarar för att fairplay-pris delas ut.

Kränkningar ger rött kort

Tillsammans Cup har nolltolerans mot nedlåtande kommentarer och kränkningar. Alla arrangörer, domare och coacher ansvarar för att säkerställa god stämning på och bredvid fotbollsplanen. 

Äta bör man annars dör man

Fotboll är en energikrävande sport och ingen ska behöva gå hungrig under en Tillsammans Cup. Därför ser arrangörer till att spelare erbjuds gratis mat och dryck under dagen.    

Sikta mot stjärnorna

Tillsammans Cups vision är att på nationaldagen fylla varje gräsplätt i hela Sverige med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerade, för att fira mångfald och gemenskap. Genom att hålla en Tillsammans Cup blir du en del av den drömmen.  

Hurrarop och kärleksvibes

Sverige är ett grymt land och det firar vi tillsammans på nationaldagen 6 juni. Alla som arrangerar en Tillsammans Cup uppmanas att bjuda allmänheten till folkfest för att heja och hurra på fotbollsspelarna. Ni avgör såklart själva hur stort kalas ni vill anordna. Tips för hur ni kan gå tillväga finns här.