2. Planera

Bestäm plats, hitta spelare, mixa lag, sätt upp ett event och bjud in.
PS. ni väljer själv hur stor eller liten er Tillsammans Cup är.

Frågor på det?  --> Kontakta vår support.


Cup


Plats
Alltifrån en liten gräsmatta till en stor fotbollsplan fungerar. Hör av dig till lokala fotbollsföreningar om de är intresserade av att vara med och arrangera en Tillsammans Cup.

Spelare
Det viktigaste elementet är såklart spelarna. I Tillsammans Cup får både killar och tjejer vara med och alla lag blandas med både nyanlända och etablerade. 

  • Åldersgrupp för spelare: ungdomar.
  • Nyanlända ungdomar: bjud in via asylboenden i ert närområde och via organisationer som arbetar med nyanlända ungdomar. 
  • Etablerade ungdomar: kontakta lokala idrottsföreningar eller skolor. Hör av er till kansli, lagledare eller skolpersonal för att bjuda in spelare.

Coacher och domare
Glöm inte att ha en coach för varje lag som vägleder och stöttar sitt team genom turneringen. Dessutom bör varje match dömas av en domare.

Uppvärmning
Tillsammans Cup handlar om laganda och nya möten. Inför turneringen ska alla spelare delta i en gemensam uppvärmning. Tips: Bjud in en fotbollsspelare eller någon annan som är van att bygga teamspirit och hålla i uppvärmningar.

Spelschema
Spelschema spikas innan 6:e juni för att underlätta flödet under dagen.  Om möjlighet finns, se till att ordna spontana fotbollsmatcher för besökarna under dagen.

Det är coolt att va schysst
Under Tillsammans Cup uppmuntrar vi att dela ut ett fairplay-pris. Domarna utser det lag som haft bäst laganda och följt fairplay. Ni väljer själva vad priset är för något.

Fotbollsmaterial
Se till att spelare är kittade med fotbollsskor, matchställ, benskydd och målvaktshandskar.

Mat och dryck
Fotboll är en energikrävande sport och därför bör alla spelare få mat och dryck. Planera in en matpaus. Tänk på att 6:e juni 2017 infaller under Ramadan.

Arrangeras turneringen på en idrottsanläggning kan cafeterian vara ett sätt för föreningen att finansiera arrangemanget.

Festival-vibe
Nationaldagen är bara en gång per år, så fira det stort om ni får feeling.  Det är alltid kul att pynta med ballonger och flaggor. Kanske får även fler aktiviteter plats för besökare och spelare mellan matcherna.

Kommunikation


Riktlinjer
För en lyckad Tillsammans Cup är det viktigt med tydlig och glad kommunikation. Här följer några grundläggande riktlinjer: 

- Tillsammans Cup skrivs tudelat, två ord.
- Information om vad Tillsammans Cup är hittar du här: Om Oss
- Ledord i kommunikation: gemenskap, mångfald och såklart #TillsammansCup
- Ditt partnerskap med oss kommuniceras med ”Tillsammans Cup - Enskede IK”.
- Här kan du ladda ner en mapp med grafiska element, så som logotyp, typsnittet vi använder och annat du kan tänkas behöva. 
 - Tillsammans Cup har även en officiell sida på facebook där vi delar information löpande. Om du inte redan följer oss, gör det nu! 

Event
Vill du bjuda in allmänheten till er Tillsammans Cup? Skapa ett Facebook-event. Det är enkelt och effektivt för att kunna nå ut till många. Använd följande princip för bakgrundsbild med denna färdigdesignande mall i PowerPoint.

Press
Ta kontakt med lokal media och tidningar och informera om att ni ska hålla en Tillsammans Cup. Vår erfarenhet säger att intresset är mycket stort.

Annonsering
Kontakta lokaltidningar om att få annonsutrymmen inför er Tillsammans Cup eller annonsera ert facebook-event lokalt. Affischer brukar alltid fungera. Vi har mallar även till detta.