Pressmeddelande
04.04.2017

Tillsammans Cup expanderar och bjuder in alla att arrangera en egen Tillsammans Cup på nationaldagen

Tillsammans Cup är nationaldagens fotbollsfestival för nyanlända och etablerade ungdomar. Arrangörerna bakom initiativet bjuder nu in alla som vill arrangera en egen Tillsammans Cup att göra en intresseanmälan på
www.tillsammanscup.se.

”Vårt mål är att fylla varje gräsplätt i Sverige för att fira nationaldagen så som den borde firas, med kärleksvibes, hurrarop och tillsammans”, säger Marica Määttä, verksamhetsansvarig och medgrundare av Tillsammans Cup. ” På våra nationaldagsfester är alla välkomna, oavsett hur många dagar eller år en bott i Sverige”.

Tillsammans Cup är en ideell förening som verkar för att skapa möten mellan nyanlända och etablerade ungdomar genom fotboll. På organisationens hemsida finns detaljer hur en Tillsammans Cup arrangeras, och en supportfunktion för att svara på frågor från nya arrangörer. 

”Vi har redan tio arrangemang spikade den 6e juni 2017 och många har anmält sitt intresse. Men vi vill såklart nå ut till många fler så alla som läser det här, gå in och anmäl er eller sprid ordet”, säger Erik Englund, medgrundare av Tillsammans Cup. ”En sann gräsrotsrörelse håller på att växa fram”.

Albin Ekdal, svensk fotbollsspelare och ambassadör för initiativet säger "Tillsammans Cup bidrar till glädje och gemenskap, välkomnar alla och skapar band mellan människor, vilket gör dagen både viktig och väldigt rolig".

Presskontakt
Marica Määttä
marica@tillsammanscup.se
+ 46 76 6331123