Vad är Tillsammans Cup?

Tillsammans Cup är nationaldagens fotbollsfestival för mångfald.

Vi hjälper eldsjälar över hela landet att skapa möten mellan etablerade och nyanlända ungdomar genom fotboll: idrottsföreningar, skolor, företag, asylboenden, privatpersoner, you name it.  Vi finns med hela vägen och stöttar dig som vill arrangera en Tillsammans Cup. 

Vi är en ideell förening vars mål är att fylla varje gräsplätt i Sverige med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerande, för att fira nationaldagen så som den borde firas, med öppenhet, hurrarop och tillsammans. 

På våra matcher och nationaldagsfester får alla vara med, oavsett språk, bakgrund, kön, fotbollserfarenhet eller antal år eller månader du bott i Sverige. 

Den 6e juni 2016 firade 10.000+ personer nationaldagen med oss. De kom för att heja på över 300 fotbollsspelande ungdomar, lyssna på livemusik från artister som Madi Banja och Petra Marklund, och äta god mat i solen. 

I verksamheten ingår även korpenlaget Flyttfågeln FC. Det startades i 2015 och består av ensamkommande ungdomar som bor eller har bott på Vårljus ungdomsboende i Farsta. Varje onsdag ses laget för träning tillsammans med FOC Farstas korplag, och varje söndag är det match mot andra korplag. Utöver att utveckla fotbolls-skills och få nya polare så tränar spelarna på svenska språket, för under träningarna snackas det bara svenska. 


Mission

Att på nationaldagen fylla varje gräsplätt i hela Sverige med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerade, för att fira fira nationaldagen så som den borde firas, med kärleksvibes, hurrarop och tillsammans.