Vad är Tillsammans Cup?

Tillsammans Cup är en fotbollsfestival för mångfald. Vi arrangerar inkluderande fotbollsturneringar varje skollov och på nationaldagen. 

Vi hjälper eldsjälar över hela landet att skapa möten mellan etablerade och nyanlända ungdomar genom fotboll: idrottsföreningar, skolor, företag, asylboenden, privatpersoner, you name it.  Vi finns med hela vägen och stöttar dig som vill arrangera en Tillsammans Cup. 

Vi är en ideell förening vars vision är att fylla varje gräsplätt i Sverige med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerande, för att fira nationaldagen så som den borde firas, med öppenhet, hurrarop och tillsammans. 

På våra matcher och nationaldagsfester får alla vara med, oavsett språk, bakgrund, kön, fotbollserfarenhet eller antal år eller månader du bott i Sverige. 


Mission

Att på nationaldagen fylla varje gräsplätt i hela Sverige med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerade, för att fira fira nationaldagen så som den borde firas, med kärleksvibes, hurrarop och tillsammans.


Historia

Tillsammans Cup startades hösten 2015 som en reaktion på flyktingströmmen som kom till Sverige och vi ville ge de ungdomarna ett varmt välkomnande. Fotbollslaget Flyttfågeln FC startades, som består av ensamkommande ungdomar. Intresset för att få vara med och spela blev stort, och då föddes idén att göra en cup där ännu fler fick vara med.

Den 6 juni 2016 firade 10.000+ personer nationaldagen med oss. De kom för att heja på över 300 fotbollsspelande ungdomar, lyssna på livemusik från artister som Madi Banja och Petra Marklund, och äta god mat i solen. 

Nationaldagen 2017 spelades Tillsammans Cup på 14 platser runtom i vårt avlånga land. Från Övertorneå till Göteborg firade 20.000+ personer nationaldagen med oss och 2500+ spelade fotboll för ett öppet Sverige. Stort tack till de 700 volontärer som engagerat sig i denna dag. 

Under 2017 startades även Tillsammans Cup Summer Camp som rullade varje vecka under hela sommaren samt Tillsammans Cup Skollov för att skapa en rolig aktivitet till ungdomarna under loven. På höstlovet och jullovet genomfördes de första två cuperna i Stockholm.