Vad är Tillsammans Cup?

Tillsammans Cup är en fotbollsfestival för mångfald. Vi arrangerar integrationsfrämjande fotbollsturneringar varje skollov och på nationaldagen. Vi bjuder in nyanlända och etablerade ungdomar och mixar nya lag för dagen. På våra matcher och nationaldagsfester får alla vara med, oavsett språk, bakgrund, kön, fotbollserfarenhet eller antal år du bott i Sverige. 

Vi växer så det knakar. Sedan starten 6:e juni 2016 har 3.500 spelare, 20.000 besökare och 900 volontärer deltagit i våra 18 Tillsammans Cups.

Brinner du för ett inkluderande samhälle? Tycker du det är lika viktigt som oss att  motverka utanförskap? Missa inte chansen att ta del av en nationell offensiv för mångfald genom att arrangera en egen Tillsammans Cup på nationaldagen. Vi stöttar dig hela vägen.Mission

Att på nationaldagen fylla varje gräsplätt i hela Sverige med fotbollsspelande svenskar, nyanlända och etablerade, för att fira mångfald, gemenskap och ett öppet Sverige.


Historia

Tillsammans Cup är en ideell förening och startades som en reaktion på flyktingströmmen som kom till Sverige. Vi ville ge nyanlända ungdomar ett hejdundrande välkomnande och nya kompisar.

Då föddes idén om att skapa en fotbollscup för integration och ett nationaldagsfirande som hyllar mångfald och vänskap. En dag där alla är välkomna och som firas i gemenskap. Tillsammans Cup blev till.

Den 6:e juni 2016 firade 10.000+ personer nationaldagen med oss. De kom för att  heja på över 350 fotbollsspelande ungdomar, och lyssna på livemusik från artister som Madi Banja och Petra Marklund.

Nationaldagen 2017 spelades Tillsammans Cup på 14 platser runtom i vårt avlånga land. Från Övertorneå till Göteborg firade 20.000+ personer nationaldagen med oss och 2500+ spelade fotboll för ett öppet Sverige.

Under 2017 startade Tillsammans Cup även upp fotbollsturneringar under varje skollov i Stockholm. 


Tack till alla fantastiska spelare, besökare och volontärer som hyllat mångfald och firat nationaldagen tillsammans med oss.

Stora applåder till de artister som uppträtt och ambassadörer som hjälpt oss sprida ordet: Jason Timbuktu Diakité, Petra Marklund, Albin Ekdal, Ana Diaz, Alexander Skarsgård, Linnea Claesson, Madi Banja, Cleo, Erik Lundin, Syster Sol, Sverrir Gudnasson, Julia Frej, Bröderna Norberg, Beri, Tussilago, Södra Station, Iman, Strandels, Eboniks, Lucas Simonsson, Olivia Schoug, Thomas Sekelius, Niello och Lisa Dahlkvist.

Applåder till -->