Pressmeddelande
2018.05.21

Presskit för nedladdning
Film för nedladdning

Tillsammans Cup bjuder in till folkfest för mångfald för tredje året i rad

 För tredje året i rad slår Tillsammans Cup upp portarna till Enskede IP den 6e juni för en gratis folkfest och fotbollsfestival där nyanlända och etablerade ungdomar möts på planen. Det blir också livemusik från Parham, Norlie & KKV, Lilla Namo och Janice, och aktiviteter för alla åldrar.

Det som började som en fotbollsturnering för integration har växt till en nationell offensiv för mångfald. Tillsammans Cup-modellen har spridit sig snabbt och kommer i år arrangeras på 18 platser, från Skåne till Norrland, som en hyllning till mångfald på nationaldagen.

Syftet med initiativet är att erbjuda ett nationaldagsfirande för alla, där sport och musik förenar människor oavsett deras bakgrund. Kärnan i Tillsammans Cup är den fotbollsturnering där ungdomar som nyligen kommit till Sverige och de som bott här länge blandas i olika lag för en heldags vänskapsturnering.

- Vi vill ge nyanlända ungdomar ett hejdundrande välkomnande och nya kompisar. Det var så vi kom på idén om att skapa en fotbollscup för integration och ett nationaldagsfirande som hyllar mångfald och vänskap. En dag för alla, säger Marica Määttä, grundare till Tillsammans Cup.

Tillsammans Cup är gratis för alla besökare. Utöver fotboll fylls dagen av livemusik från välkända artister som Parham och Lilla Namo. På plats finns också aktiviteter, som friidrott, skate, boxning, hoppborg och organisationer som arbetar för integration.

- Vårt mål är att fylla varje gräsplätt i Sverige för att fira nationaldagen så som den borde firas – med kärlek och gemenskap, säger Erik Englund som är grundare till Tillsammans Cup.

Här kan du se var i Sverige Tillsammans Cup spelas på nationaldagen
-- > www.tillsammanscup.se

Här hittar du mer information om eventet på Enskede IP
--> Tillsammans Cup STHLM

För pressfrågor vänligen kontakta:

Marica Määttä
marica@tillsammanscup.se
+ 46 76 6331123